Annulaties

De reconstructie van de pontonbrug werd in samenwerking met meer dan 50 partners met verenigde krachten voorbereid. De organisatie betreurt daarom ten zeerste, omwille van veiligheids- en capaciteitsredenen  een aantal tijdslots te moeten annuleren.  Dit gebeurde in overleg met de betrokken partners en autoriteiten. Op zaterdag 4 oktober worden de tijdslots van 10u30 gedeeltelijk en 11u00, 17u30 en  18u volledig geannuleerd. Op zondag 5 oktober zullen de slots van 11u00, 11u30, 20u00 en 20u30 worden afgelast.

Om de vlotte uitstroom van de pontonbrug te garanderen werden vannacht extra veiligheids- en organisatorische maatregelen door Defensie genomen. De praktische tekortkomingen bij het verlaten van de pontonbrug ter hoogte van de valreep die gisterenavond voor langere wachttijden hebben gezorgd, waren daardoor vanmorgen opgelost.

Vanmorgen zijn de wachttijden in de wachtzones op het Steenplein echter opnieuw hoger opgelopen dan oorspronkelijk gepland. Bij de oversteek van de pontonbrug is immers gebleken dat de gemiddelde overtocht trager verloopt dan voorzien.

Om de doorstroom op de pontonbrug optimaal te laten verlopen en uw eigen veiligheid en die van alle andere bezoekers te garanderen,  vragen wij u om steeds strikt de instructies te volgen van de ordediensten, de vrijwilligers en stewards op Rechter- en Linkeroever en de militairen op de pontonbrug.

Het heeft geen zin vroeger te komen dan de check-in tijd die op uw ticket vermeld staat.

Terugbetaling en vrij bezoek aan musea
Alle tickets van de geannuleerde slots worden terugbetaald.  Alle bezoekers die via de website een ticket hebben gekocht, zullen via de externe ticketpartner Paylogic een mail ontvangen met de procedure over de terugbetaling. Voor personen die in het Infopunt Antwerpen 14-18 in het stadhuis een ticket hebben gekocht volgt meer informatie later.

Als extra compensatie kunnen personen met een geannuleerd ticket zaterdag en zondag met hun brugticket gratis ieder stedelijke en provinciaal museum in de stad Antwerpen bezoeken behoudens capaciteitsproblemen. Alle musea die opgenomen zijn in het herdenkingsproject Antwerpen 14-18 zijn voor personen met een geannuleerd ticket dit weekend ook gratis.

De organisatie betreurt ten zeerste dat een aantal tijdslots omwille van veiligheids- en capaciteitsredenen werden geannuleerd. We weten dat dit voor vele enthousiaste bezoekers een zware teleurstelling is. We vragen uw begrip.