Coming World Remember Me in HETSTEEN

In voorjaar 2016 verwelkomt het Vredescentrum in samenwerking met HETSTEEN een bijzonder herdenkingsproject in Antwerpen: Coming World Remember Me.

Met diep respect voor de 600.000 slachtoffers die tijdens de Eerste Wereldoorlog op Belgische bodem vielen, brengt het project ComingWorldRememberMe een universele boodschap van hoop en verbondenheid. CWRM wordt in opdracht van de provincie West-Vlaanderen uitgevoerd door vzw Kunst in samenwerking met Koen Vanmechelen en dit in het kader van het grootschalige herinneringsproject 'GoneWest/Reflections on the Great War'. Onder impuls van Provincie Antwerpen en het Vredescentrum, wordt in 2016 een mobiel atelier van CWRM opgesteld in HETSTEEN in het centrum van Antwerpen.

Onder impuls van Provincie Antwerpen en het Vredescentrum, worden in 2016 mobiele ateliers van CWRM opgesteld in Antwerpen, Lier en Turnhout.

Wat is Coming World Remember Me?
Tijdens de periode 2014-2018 kunnen mensen wereldwijd workshops volgen om samen 600.000 beeldjes te maken uit klei: één beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem. Alle beeldjes samen zullen uiteindelijk in 2018 de land art installatie ComingWorldRememberMe vormen op het niemandsland van de frontzone rond Ieper.

Coming World Remember Me in HETSTEEN
Van woensdag 13 april tot en met zondag 8 mei 2016 nodigen het Vredescentrum en HETSTEEN bezoekers uit om beeldjes te maken in het mobiele atelier van CWRM in HETSTEEN. Tijdens een workshop van +- 60 minuten maken bezoekers onder begeleiding een eigen beeldje. Bij elk beeldje hoort een dog tag met daarop de naam van de peter of meter en de naam van een van de slachtoffers opgenomen in de ‘Namenlijst’ die het In Flanders Fields Museum samenstelt. De bezoekers worden zo peter/meter van dit unieke project en ontvangen een gepersonaliseerd certificaat met hierin een dog-tag met CWRM- stempel. Het Vredescentrum draagt bovendien de kosten van dit peter/meterschap waardoor er geen kosten zijn verbonden aan deelname.

Begeleide bezoeken voor klassen en scholen kunnen van woensdag 13 april tot en met zondag 8 mei 2016 na reservatie.

Vrije toegang voor bezoekers is voorzien op:

• Zondag 24/9 (Erfgoeddag) van 9 – 17u
• Zondag 1/5 van 9 - 17u
• Vrijdag 6/5 van 9 – 21u

Let de wel: de plaatsen zijn beperkt, reserveren is altijd aan te raden!

Voor alle praktische info over het mobiele atelier in Antwerpen of voor boekingen kan u ons steeds contacteren via info@vredescentrum.be of 03 292 36 52.