Nieuws

Coming World Remember Me in HETSTEEN

In voorjaar 2016 verwelkomt het Vredescentrum in samenwerking met HETSTEEN een bijzonder herdenkingsproject in Antwerpen: Coming World Remember Me.

Lezing Frieda Joris - Groote Liefdes - 15 februari 2015

Een zwaargewonde soldaat ligt in het ziekenhuis. Iedereen denkt dat hij dood is. Maar een verpleegster in het lijkenhuis ziet zijn vinger bewegen. Ze redt zijn leven. De soldaat wil maar één ding: haar weerzien en met haar trouwen. Een jong meisje uit de Kempen trekt ’s nachts naar de Dodendraad om jonge Vlamingen te laten ontsnappen. Ze wordt verraden en opgepakt door de Duitsers. Een jaar lang zit ze opgesloten in de gevangenis. Ze wordt er verliefd op de jongen die haar wekelijks eten bezorgt.
 

Nieuwsflash: Bedankt om samen bruggen te bouwen

Bedankt om samen bruggen te bouwen!

Lees het volledige sfeerverslag van het pontonweekend hier.

Terugbetalingsprocedure tickets geannuleerde slots

De organisatie betreurt ten zeerste dat een aantal tijdslots omwille van veiligheids- en capaciteitsredenen werden geannuleerd. We weten dat dit voor vele enthousiaste bezoekers een zware teleurstelling is geweest. Alle tickets van de geannuleerde slots zullen worden terugbetaald.  Het gaat hierbij om de volgende slots: zaterdag 4 oktober 10u30, 11u00, 17u30 en  18u, zondag  5 oktober 11u00, 11u30, 20u00 en 20u30.

Annulaties

De reconstructie van de pontonbrug werd in samenwerking met meer dan 50 partners met verenigde krachten voorbereid. De organisatie betreurt daarom ten zeerste, omwille van veiligheids- en capaciteitsredenen  een aantal tijdslots te moeten annuleren.  Dit gebeurde in overleg met de betrokken partners en autoriteiten. Op zaterdag 4 oktober worden de tijdslots van 10u30 gedeeltelijk en 11u00, 17u30 en  18u volledig geannuleerd. Op zondag 5 oktober zullen de slots van 11u00, 11u30, 20u00 en 20u30 worden afgelast.

Annulatie slots 17u30 en 18u00 op zaterdag 4 oktober


Omwille van veiligheidsredenen worden de tijdsslots van 17u30 en 18u00 op zaterdag 4 oktober geannuleerd. De tickets van de geannuleerde slots worden terugbetaald. Meer informatie over de terugbetaling volgt vanaf maandag 6 oktober op deze website.

Er worden dit weekend geen tickets meer verkocht.

Nieuwsflash Praktisch

Zit u nog met praktische vragen omtrent het pontonweekend? In onze laatste Nieuwsflash worden die hopelijk al opgehelderd. Indien u nog met vragen zit, kan u ook terecht op onze Q&A-pagina.

Er zijn geen tickets meer te koop.

Tekenwedstrijd "Antwerpen bouwt bruggen"

De creatieve geesten brengen we u graag op de hoogte van dit interessant initiatief:

De Antwerpse stripwinkel en galerie MEKANIK organiseert een internationale (niet-technische) ontwerpwedstrijd voor een brug over de Schelde. Geef uw visie over zo’n brug, teken een voorstel en bedenk een stijl!

De expo van alle inzendingen loopt van 2 oktober tot 14 oktober 2014 en vindt plaats in de galerie boven de stripwinkel.
De tien beste inzendingen zal u ook op onze website kunnen bewonderen.

Schrijf u in voor Michael De Cock's "Saw it on television/DIDN'T UNDERSTAND"

Schrijf u nu al in voor Michael De Cock! Hij maakt maar liefst zesmaal deel uit van het culturele programma op Linkeroever met zijn hernomen voorstelling “Saw it on television/DIDN'T UNDERSTAND”, een confronterende en actuele theatervoorstelling over vluchtelingen.

Lezing Sylvie Rennenboog- Antwerpen, schitterende stad. Antwerpen, WOI en diamant.

Sylvie Renneboog sloot in 2009 haar masterproef "De Antwerpse diamantsector en de Eerste Wereldoorlog. Pattriotisme of economisch pragmatisme?" aan de universiteit van Gent af. Ze combineerde haar studies gedurende een tijd met een opleiding edelsmit. Tegenwoordig focust ze zich op de commerciële kant van juweelontwerp.

Sylvie sluit de lezingenreeks af met "Antwerpen, schitterende stad. Antwerpen, WO I en diamant.". In onderstaande nieuwsflash leest u meer informatie over de laatste lezing en over hoe u moet inschrijven.

 

Pagina's