Brugprogramma

Op vrijdagnamiddag 3 oktober wordt de Vredesbrug officieel ingehuldigd met een Vredesstoet van prominenten uit binnen- en buitenland en duizenden kinderen. Verder geeft dichter des Vaderlands, Charles Ducal, een voordracht over Soldaat ‘14-‘18 in de drie landstalen.

 Op vrijdagavond 3 oktober omstreeks 19u luiden de Antwerpse kerkklokken het openingsfeest in. Met een openingsspektakel op het water wordt daarna de brug feestelijk geopend. In de feeërieke gloed van de brugverlichting kunnen de eerste mensen over de brug wandelen en kan iedereen genieten van een mooie en sfeervolle brug.

De beleving duurt voortna de oversteek op vrijdag, zaterdag en zondagop de Boeienweide en het Frederik van Eedenplein op Linkeroever

  • Kunstzinnig audiovisueel project ‘Hellemonden’ van ‘Vonk & Zonen’: twintig grafzerken met War Poets.
  • Defensiedorp: deathride, klimmuur, ontmijningsinitiatie, … Win spectaculaire luchtdopen met een militair vliegtuig!
  • Nautisch scoutseiland van Scouts en Gidsen Vlaanderen, FOS, open scouting, het Koninklijk marinekadettenkorps en Are you waterproof: knopen leggen, zeilbootjes bouwen, klimmen, …
  • Pop-up bookstore in het teken van WO I, powered by Mas Shop
  • Audioparcours in de Voetgangerstunnel van ‘De lijfeigenen’

Verder zijn er doorlopend muzikale intermezzo’s en theatervoorstellingen. Duvel Droomschip biedt een overdekt panoramaterras waar u kan genieten van een spectaculair uitzicht over de brug! Ook aan de kleinsten is gedacht: naast de permanente speeltuin op de Boeienweide is er ook kinderanimatie voorzien. Retrocateringswagens op de Boeienweide zorgen voor een passend hapje en drankje.

Dynamisch avondprogramma

Als u nog geen tickets heeft, raden wij u aan te kiezen voor een avondslot. Op vrijdag- en zaterdagavond voorzien we immers een speciaal dansprogramma. Op vrijdagavond geven Let's Go Urban i.s.m. Konichiwa Crew met de Urban Memorial de kans aan Spoken word-artiesten,eenlive band, dj's en dansersom een urban-reis door te tijd te maken, van vroeger tot nu. Op zaterdagavond neemt “the house of swingsRadio Modern, Radio Musette voor de gelegenheid, u op Linkeroever mee terug in de tijd met muziek uit de jaren ’40 en ’50.