Sponsors

Hoofdsponsor:

Ethias is niet alleen onze hoofdsponsor, maar verzekert ook de brug.

Ethias, innovatieve verzekeraar met een hart voor mens en maatschappij

Ethias is vandaag de derde grootste verzekeraar van het land. Meer dan een miljoen Belgen schenken haar het vertrouwen en kunnen zich vinden in haar waarden van menselijkheid, ethiek, engagement en nabijheid.

Ethias engageert zich om gezamenlijke acties te ontwikkelen voor een sensibilisering rond de democratische waarden, de gevaren van vrijheidsdodende ideeën en de gedachtenisplicht. Ze acht het haar plicht om de herinnering aan het verleden levend te houden, zonder daarom te vervallen in nostalgie, en tegelijkertijd aandacht te schenken aan de noden van onze hedendaagse samenleving.

Zo steunt Ethias met grote overtuiging verenigingen die een brug slaan tussen het verleden en het heden. In Vlaanderen draagt ze haar steentje bij aan In Flanders Fields in Ieper en aan het project Antwerpen ’14-‘18 van het Vredescentrum. Het orgelpunt van de Antwerpse herdenking is de symbolische reconstructie van de pontonbrug over de Schelde, een militair hoogstandje. En Ethias verzekert uiteraard de niet-militaire aspecten van dit uitzonderlijke event.

In Luik hebben de ‘Cité Miroir’ en de ‘Territoires de la Mémoire’ zich meester gemaakt van de oude baden van La Sauvenière. Deze openbare ontmoetingsplek stimuleert de dialoog tussen de verschillende culturen en het onderwijs en staat helemaal in het teken van het burgerschap. Daarnaast zet Ethias dit jaar ook haar samenwerking met de Stichting Auschwitz en het ‘Carrefour Régional et Communautaire de la Citoyenneté et de la Démocratie’ extra in de verf.

Vanuit haar sociale, maatschappelijke en ecologische bezorgdheid streeft Ethias ernaar om een duurzame en innovatieve speler te zijn in de sociale economie. Elk van haar acties past in een globale bedrijfsstrategie waarin zin voor verantwoordelijkheid en engagement twee belangrijke pijlers zijn. Het geeft ook aan waarom Ethias het MondiaalPact vande VerenigdeNaties heeft ondertekend. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit in haar DNA. Vanuit haar burgerzin is Ethias ook een drijvende kracht achter de promotie van ecologische initiatieven bij haar verzekerden, openbare overheden en andere externe partners.

Sponsors: