Brugprogramma

Brugprogramma

Op vrijdagnamiddag 3 oktober wordt de Vredesbrug officieel ingehuldigd met een Vredesstoet van prominenten uit binnen- en buitenland en duizenden kinderen. Verder geeft dichter des Vaderlands, Charles Ducal, een voordracht over Soldaat ‘14-‘18 in de drie landstalen.

Openingsspektakel " Les Sirènes de la Paix"

Op Vrijdagavond 3 oktober rond 19u luiden de Antwerpse kerkklokken de opbouw van de brug feestelijk in. Vanaf de Scheldekaaien heeft u het beste zicht op het openingsspektakel "Les Sirènes de la Paix" door Cie Mécanique Vivante. Bekijk er de spectaculaire licht-en geluidsshow terwijl de Belgische en Nederlandse Genietroepen de pontonbrug opbouwen.

 

 

Cultureel programma op Linkeroever

Op Linkeroever neemt u deel aan een uitgebreid cultureel programma, van het Frederik van Eedenplein tot de Boeienweide, van de Thonetlaan tot de Voetgangerstunnel. Beleef tal van activiteiten voor jong en oud. 

Zaterdag 4 oktober: Cultureelprogramma Boeienweide
Muziek overdag:

  • The Blue Heathens om 8u30

Waldter om 12

Kwartet om 16u30

Het beste van de jazz opleiding van de Artesis Plantijn Hogeschool

"Saw it on television/ DIDN'T UNDERSTAND" theatervoorstelling van Michael De Cock

Schrijf u nu al in voor Michael De Cock! Hij maakt maar liefst zesmaal deel uit van het culturele programma op Linkeroever met zijn hernomen voorstelling “Saw it on television/DIDN'T UNDERSTAND”, een confronterende en actuele theatervoorstelling over vluchtelingen.

Nautisch scoutseiland


Scouts en Gidsen Vlaanderen (Zeescouting District Schelde), FOS Open Scouting, KMK Marinekadetten (afdeling Antwerpen)  en Are you waterproof (AYW) slaan de handen in elkaar en bouwen hun eigenste scoutseiland op de Zeescoutsbasis van Scouts en Gidsen Vlaanderen aan de Thonetlaan. 

Pagina's